Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Новини


Засідання Вченної ради
У Військовому інституті відбулося чергове засідання Вченої ради, на якому розглядалися та схвалювалися проєкти освітніх програм для бакалаврів та магістрів за спеціальностями Військового інституту, що відповідають професійним стандартам військової освіти. Обговорювались проєкти Правил прийому громадян України до ВІ на навчання за програмою підго..
[ читати далі ]
Святкування Дня сержанта
Роль сержантів у сучасному війську є надзвичайно важливою. Лідерські якості, знання, вміння, особистий приклад і професіоналізм кожного — це неодмінна і одна з найголовніших запорук високої боєздатності та успішного виконання поставлених завдань. З нагоди Дня сержанта начальник Військового інституту бригадний генерал Анатолій Шевченко прив..
[ читати далі ]
18 листопада - День сержанта Збройних Сил України
Сьогодні сержанти відіграють особливу роль у створенні сучасного боєздатного українського війська. Сержантський колектив є основою будь-якого підрозділу та виконує найрізноманітніший спектр завдань — від виховання та навчання особового складу, до виконання бойових завдань, організації та обслуговування техніки, налагодження матеріально-техні..
[ читати далі ]
Курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка беруть участь у Вищій Лізі Чемпіонату України з міні-футболу серед жінок
Жіноча команда КНУ імені Тараса Шевченка, у складі якої грають курсанти ВІКНУ, показали високий рівень майстерності та спортивного духу, перемігши 12.11.2023 команду “AUTO-RIA” м. Одеса з рахунком 7:4. Курсантка Анастасія відзначилася голом у ворота суперників. Це великий успіх для курсантів ВІКНУ, які поєднують навчання зі спортом. ..
[ читати далі ]
У Військовому інституті відбувся випуск офіцерів, що пройшли курси підвищення кваліфікації з питань організації та проведення заходів психологічної роботи з військовослужбовцями ЗС України
Заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення полковник Євген Бойко, начальник кафедри військової психології та педагогіки полковник Наталія Мась, а також офіцери кафедри привітали офіцерський склад та вручили сертифікати про проходження курсів та корисну літературу. «Ви маєте бути прикладом, підтримкою т..
[ читати далі ]
Міжнародна науково-практична конференція «Військова освіта і наука: сьогодення та майбутнє»
Відповідно до Річного плану наукової і науково-технічної діяльності Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка та до Всесвітнього дня науки в ім'я миру та розвитку, у нашому виші відбулась ХІХ Міжнародна науково-практична конференція «Військова освіта і наука: сьогодення та майбутнє». Головна мета проведення конференції поляг..
[ читати далі ]
У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулась донорська акція
День донорської допомоги був організований Центром соціального розвитку КНУ. Курсанти ВІКНУ вкотре прийняли участь у благодійній акції зі здачі донорської крові. Студенти, курсанти та працівники Університету продемонстрували, що небайдужість, свідомий вибір і мотивація можуть бути спрямовані на порятунок чужого життя. Усвідомлюючи реалії в яких м..
[ читати далі ]
До курсантів Військового інституту з мотивуючою лекцією завітала українська рекордсменка, яка підкорила Еверест, Тетяна Яловчак
Пані Тетяна - одна з найпопулярніших спікерок України - мотиваційний тренер, освітянка, волонтер, психолог, еколог. Вона має на своєму рахунку сходження на 7 найвищих вершин усіх континентів, 3 найвищих вершин Великої Британії та найвищого у світі вулкану, подолання вплав протоки Босфор, озера Орта та річки Дніпро. «Моя місія, - каже гостя, -..
[ читати далі ]
Курсанти ВІКНУ взяли участь у Чемпіонаті Києва з гирьового спорту серед закладів вищої освіти
Гирьовий спорт - це не просто піднімання важких гирь, а ціла наука і мистецтво, яке вимагає від спортсменів гармонійного розвитку всіх м’язів, координації рухів, концентрації уваги і сильної волі. Завдяки наполегливій праці над собою кожного курсанта та офіцера та спільній роботі кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки і..
[ читати далі ]
У Військовому інституті відбулися змагання на першість з гирьового спорту інституту
Змагання присвячені пам'яті курсанта ВІКНУ молодшого лейтенанта посмертно Яна Шевченка, який віддав своє життя за Україну під час повномасштабного вторгнення. Учасники і гості заходу зібрались, щоб таким чином вшанувати пам'ять молодого військовослужбовця. Він захоплювався гирьовим спортом та мріяв про спортивні досягнення. Напередодні змаг..
[ читати далі ]