Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Новини


Воїни-миротворці
29 травня щорічно відзначається Міжнародний День миротворця. Україна також вшановує своїх вояків, які дбають про мир на чужих землях. Протягом останніх років кількість миротворців ООН збільшується майже вдвічі щорічно. Участь у миротворчій діяльності військовослужбовців є виваженим кроком до збереження миру та цілісності на всій планеті. Бездоганне..
[ читати далі ]
Подвійна першість
«Мова − це те, що об’єднує наш народ. Це наче генетичний код нації, котрий проходить крізь серце. А в Україні завжди була, є і буде єдина і неповторна українська мова!», − саме цими словами розпочав свій виступ президент України Петро Порошенко на урочистості з нагоди закриття ХV Міжнародного конкурсу з української мов..
[ читати далі ]
Поетеса Анастасія Дмитрук гостювала у Військовому інституті
20 травня у Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка відбулася зустрічз молодою українською поетесою Анастасією Дмитрук – авторкою віршів «Це моя і твоя війна», «Небесній сотні присвячується», «Верните нам наше небо», «Зачем вы пришли с войной?», «Я нам мира у Бога вымолю&raqu..
[ читати далі ]
Чиста Перемога!
19 травня 2015 року на стадіоні КНУ імені Тараса Шевченка відбувся Суперкубок з футболу серед студентів та курсантів Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Змагання були проведені в два етапи: півфінал та фінал. У півфіналі за перемогу боролися команди механіко-математичного, фізичного, філософського факультетів та команда Вій..
[ читати далі ]
ПРИМИРЕННЯ ЗАРАДИ НАШОЇ ПЕРЕМОГИ
У Військовому інституті проходять святкові заходи з нагоди 70-річчя Перемоги. Напередодні, представниками громадських організацій (Курсантської ради, Ради сержантів та Ради ветеранів), було проведено відвідання ветеранів Великої Вітчизняної війни, бесіди з учнями загальноосвітніх шкіл військово-патріотичного спрямування, впорядкування поховань учас..
[ читати далі ]
Молодіжна військова наука у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка
Відповідно до Плану наукової і науково-технічної діяльності Військового інституту 24 квітня цього року у ВІКНУ відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених, ад’юнктів, слухачів, курсантів і студентів на тему: "Молодіжна військова наука у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка". Пленарне засідання в..
[ читати далі ]
ДУХОВНА БРОНЬ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ
Сьогодні, у стінах Військового інституту було відкрито виставку присвячену героям, учасникам АТО – “Мир. Слава. Україна”. Участь у її відкритті взяли не лише курсанти навчального закладу, а й військовослужбовці, які були призвані під час мобілізації та проходять зараз перепідготовку. Серед них, майор Олександр Юрченко, який у сер..
[ читати далі ]
Бойовий досвід – у практику підготовки майбутніх офіцерів
Перебіг бойових дій на Сході країни вказує на необхідність підвищення якості виховної роботи щодо патріотичного виховання майбутніх захисників України та покращення військової складової у підготовці офіцерів запасу. Особливу цінність набуває доведення бойового досвіду учасників бойових дій в Афганістані та учасників АТО до тих, хто навчається війс..
[ читати далі ]
ОСВЕНЦИМ - ГРІЗНЕ ЗАСТЕРЕЖЕННЯ ДЛЯ ВСЬОГО ЛЮДСТВА
На передодні Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів, який відзначається громадськими організаціями та окремими органами влади в Україні 11 квітня на честь події, яка мала місце 11 квітня 1945 року, коли в’язні концтабору у Бухенвальді почали інтернаціональне повстання проти гітлерівців, у Військовому інституті бул..
[ читати далі ]
ВДОСКОНАЛЮЄМО ПІДГОТОВКУ СЕРЖАНТСЬКОГО СКЛАДУ
В рамках співпраці між Радою сержантів Військового інституту та Головного управління сержантського складу Збройних Сил України на базі 197 Центру підготовки сержантського складу Збройних Сил України (смт Десна) було організовано та проведено практичні заняття із сержантським складом. Заняття проводили досвідчені сержанти та прапорщики військової ча..
[ читати далі ]