Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Новини


У ВІКНУ пройшли змагання на першість Військового інституту зі стрільби з бойової зброї серед постійного складу
Відповідно до Плану-календаря спортивних заходів на 2023-2024 навчальний рік і з метою підвищення вогневої виучки, вдосконалення навичок із володіння стрілецькою зброєю, популяризацію стрілецького виду спорту та підвищення рівня професійної підготовленості та спеціальних навичок зі стрільби з вогнепальної зброї військовослужбовців, в інституті про..
[ читати далі ]
Результати конкурсного відбору Erasmus +
"Ніколає Балческу" Академія сухопутних військ м. Сібіу (Румунія). Результати конкурсного відбору За результатами роботи відбіркової комісії оголошуємо список номінантів: KA10751 KA10723 Вітаємо номінованих та бажаємо великих успіхів претендентам на стипендії за іншими конкурсами! *Нагадуємо, що остаточне рішення стосовно номінації приймают..
[ читати далі ]
XVIII щорічний конкурс авторської пісні і поезії
Курсанти Військового інституту продемонстрували свої таланти на XVIII щорічному конкурсі авторської пісні та поезії, який відбувся у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. На конкурсі виступив музичний гурт Військового інстиуту «Viar» та курсанти, які презентували свої авторські пісні та вірші. Всі вони заслужено о..
[ читати далі ]
У ВІКНУ відбувся загальноінститутський фінал інтелектуальної гри «Брейн-ринг»
У запеклому розумовому батлі зійшлись команди трьох факультетів - переможці міжфакультетських ігор. Питання були підготовлені різної складності. Зокрема, з історії України та світу, культури, мистецтви та науки. Одне із найскладніших запитань курсантам поставив Голова журі - Заступник начальника Військового інституту з навчальної роботи полковник..
[ читати далі ]
До Військового інституту завітав Командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України, Герой України генерал-лейтенант Сергій Наєв
Командувач розповів військовим Військового інституту про свої знання та досвід у сфері оборони держави, про особливості застосування ЗС України в різних умовах, про те, як органи управління функціонують в умовах особливого періоду, а також про хід бойових дій на різних ділянках фронту. Це була цікава та корисна лекція для офіцерів та курсантів ви..
[ читати далі ]
26 листопада курсанти та офіцери Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка взяли участь у забігу "Acting for survivors"присвячений до Міжнародної акції "16 днів активізму проти насильства"
В Україні у період повномаштабного вторгнення росії, питання проявів насильства набуло нового жахливого змісту. Багато психотравмуючих ситуацій часто супроводжувалось насильством різних форм. Жінки, діти, чоловіки, перебуваючи в окупації, намагались евакуюватися до безпечніших місць, зберегти своє життя та життя близьких. Після завершення заб..
[ читати далі ]
Вшанування пам‘яті жертв Голодомору
«Біль у серці на віки! А он де під тином опухла дитина, голоднеє мре… І не в однім отім селі, а скрізь на славній Україні…» Тарас Шевченко. У Військовому інституті вшанували пам’ять жертв голодомору. Курсанти ВІКНУ виклали запаленими лампадами хрест, який символізує нашу пам'ять про невинно померлих від голоду л..
[ читати далі ]
У Військовому інституті пройшли змагання із загальновійськової підготовки
Курсанти та слухачі Військового інституту продемонстрували свої індивідуальні та командні навички, виконуючи складні практичні завдання в умовах, що наближені до бойових з урахування сучасного бойового досвіду на фоні визначеної тактичної обстановки. Змагання були організовані так, що кожна команда, яка представляла свій факультет, отримувала випад..
[ читати далі ]
У Києві цими вихідними пройшов відкритий чемпіонат з тайського боксу в спортивному клубі Spartabox
Участь в змаганнях взяли понад пів сотні бажаючих. Спортсмени показали високий рівень підготовки. Військовий інститут представляли три курсанти військового факультету сил підтримки та забезпечення нашого вишу. В спорті перемагає той, хто найкраще володіє технікою цього виду спорту. Одним з критеріїв є чистота виконання техніки, швидкість та вмі..
[ читати далі ]
У Військовому інституті відбулася зустріч з відомим українським виконавцем, лідером гурту «Воплі Відоплясова» Олегом Скрипкою
Артист поділився з військовими спогадами про початок своєї музичної кар’єри, про труднощі, які доводилося переборювати, щоб створювати та розповсюджувати україномовний контент в радянські та пострадянські часи. «Українська пісня мала багато суперників, які перешкоджали її створенню та поширенню. Але завдяки нашій боротьбі та супротиву,..
[ читати далі ]