Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Допомога населенню на Сході країни від учасників АТО

Командуванням Військового інституту спільно з ветеранською організацією приділяє велику  увагу військово-патріотичному вихованню студентів і курсантів.  Цілеспрямовано, систематично та планомірно проводиться  робота задля формування  у молоді патріотизму через виховання високих громадянських, моральних, психологічних, військово-професійних якостей, необхідних для розвитку суспільства і Збройних Сил України, виконання вимог Військової присяги, військових статутів Збройних Сил України,  а також забезпечення безумовної готовності до сумлінного виконання військового обов’язку та захисту Вітчизни.

З метою вшанування українських воїнів - учасників антитерористичної операції на Сході України, а також всебічного висвітлення фактів мужності і героїзму  в інституті було проведена зустріч особового складу з учасником антитерористичної операції підполковником Кузьменко І.В. Три місяця він виконував обов‘язки офіцера  в групі  цивільно-військового співробітництва, робота якої була  спрямована на допомогу цивільному населенню і місцевій владі.

«Ми розуміємо, що під час війни армія є чи не єдиним інструментом держави, який має можливість надати допомогу населенню на Сході країни. Відновлюючи інфраструктуру, ми тягнули  газопровід  недалеко від позицій незаконних збройних формувань. Місцева влада і люди бачать це. Люди Донбасу схильні вірити не словам, а справам. Допомога – це найсильніша контрпропаганда на цій території. І ми  готові жертвувати своїми життями, щоб показати, що армія – це дієвий інструмент влади і вона призначена для захисту місцевого населення»,-  почав свій виступ Ігор Вікторович.

Підполковником Кузьменко І.В.  навів багато прикладів  про бойову діяльність своїх бойових товаришив, продемонстрував багато фотографій  з місця подій, топографічну карту, якою він користувався при виконанні службових обов‘язків, пам‘ятки і газети. Присутні на зустрічі задали багато запитань бойовому офіцеру і отримали на них від відверті , правдиві  відповіді.

У виступах прозвучали пропозиції про можливість оформити експозиції з обов’язковим представленням інформації про героїв АТО, волонтерів, громадян, які зробили значний внесок у зміцнення обороноздатності України, а також оказати підтримку воїнам, які брали участь в АТО.

Фотографії