Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У КИЄВІ ВІДБУЛАСЬ ВЕСНЯНА АКАДЕМІЯ НАТО “СТРАТЕГІЧНІ КОМУНІКАЦІЇ В УМОВАХ ГІБРИДНОЇ ВІЙНИ”

Центр інформації та документації НАТО в Україні та Київський національний університет імені Тараса Шевченка нещодавно провели Весняну Академію НАТО “Стратегічні комунікації в умовах гібридної війни”.

Участь у заході брали – Леонід Губерський, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Наталія Немилівська, директор Центру інформації та документації НАТО в Україні, Артем Біденко, заступник Міністра інформаційної політики, Тетяна Попова, заступник Міністра інформаційної політики, Дмитро Кулеба, посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України, Аліна Фролова, радник Міністра інформаційної політики, Іветта Делікатна, радник Міністра інформаційної політики, Дмитро Золотухін, радник Міністра інформаційної політики, директор Інституту постінформаційного суспільства, Ірина Золотаревич, директор PR та GR сервісів групи агентств “AGAMA communications”, представники Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Інституту міжнародних відносин, Міністерства оборони України та ін. Слухачами Академії цього року стали близько 60 студентів з міст та регіонів України, у т. ч. Харківської, Одеської, Донецької, Чернівецької, Київської та інших областей.

До складу слухачів Академії ввійшли польські та грузинські студенти, 20 студентів КНУ, 10 курсантів ВІКНУ та 26 представників з усіх регіонів України, включно з тимчасово окупованими територіями. Це суспільно активна молодь – запорука європейського майбутнього України. За три цікавих та насичених інформацією дні слухачі Академії відвідували круглі столи, лекції та майстер-класи, набували нових знань та умінь.

Учасники обговорили актуальні питання – сутність сучасної гібридної війни та її основні загрози в Україні та світі, ключові інструменти гібридної війни – пропаганда, дезінформація, маніпулятивні технології, використання соціальних медіа, особливості стратегічних комунікацій з погляду НАТО, формування плану стратегічних комунікацій, уперше Тетяною Поповою, заступником Міністра інформаційної політики України, було представлено «План роботи Міністерства інформаційної політики на 2016 рік», досвід та можливі загрози для Польщі, Грузії, Балканських країн в умовах гібридної війни.

На заключному етапі слухачі Академії, студенти, підготували презентації власних планів стратегічних комунікацій на обрану тему. У представленні та обговоренні робіт брали участь Аліна Фролова, радник Міністра інформаційної політики, Іветта Делікатна, радник Міністра інформаційної політики, Дмитро Дубов, керівник відділу досліджень інформаційного суспільства та інформаційних стратегій Національного інституту стратегічних досліджень, Микола Ожеван, головний науковий співробітник відділу досліджень інформаційного суспільства та інформаційних стратегій Національного інституту стратегічних досліджень, Юрій Теміров, декан історичного факультету Донецького національного університету (у Вінниці), Сергій Постоловський, генеральний директор Бюро політичних порад «Магда і Постоловський», письменник, політичний аналітик, Олег Кудрін, власний кореспондент «Укрінформу», журналіст, літературний критик та письменник, Ігор Златоєв (експерт, Сербія).

Експерти підкреслили високий рівень запропонованих презентацій, широку обізнаність та ґрунтовні знання студентів у сфері стратегічних комунікацій.

Курсанти отримали Сертифікати Весняної Академії НАТО 2016.

Також варто зазначити, що багатотисячний колектив Київського національного університету імені Тараса Шевченка постійно підтримує Збройні Сили України у протистоянні з таким потужним ворогом, як армія Російської Федерації у різних напрямках у тому числі і інформаційному.

Фотографії