Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ПРЕДСТАВНИКИ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ МОРАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАСТОСУВАННЯ ВІЙСЬК (СИЛ) ПРОВОДЯТЬ ПРАКТИЧНІ ЗАНЯТТЯ З КУРСАНТАМИ-ПСИХОЛОГАМИ ВИПУСКНИХ КУРСІВ

В рамках співробітництва між замовниками та Військовим інститутом на постійній основі відбуваються практичні та методичні заняття курсантами випускних курсів. Цього разу до профільного навчального закладу прибув заступник начальника  управління психологічного забезпечення Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України полковник Едуард Литвиненко. Офіцер детально розповів слухачам про проблеми формування психологічної готовності офіцерського складу до виконання завдань за призначенням.

— Першочерговим завданням гібридної війни є не знищення живої сили противника, а підрив цілей, поглядів, переконань і світогляду населення, руйнування соціуму, — зазначив у своєму виступі Едуард Станіславович.

Окрему увагу представник Головного управління зосередив на результатах одного з соціологічних досліджень, яке проводилось нещодавно у Збройних Силах України та на тимчасово неконтрольованих окремих територіях Донецької і Луганської областей. Виходячи з результатів – українці позитивно ставляться до Збройних Сил України та пишаються військовими. Було піднято і ряд інших важливих проблем, які нині присутні у війську та було визначено головні шляхи їх вирішення.

Варто зазначити, що полковник Едуард Литвиненко – учасник АТО. Постійно працює у складі мобільних груп психологічної підтримки тому його практичний досвід та знання здобуті в ході проведення бойових дій на Сході України є безцінним і дуже важливим для підготовки курсантів-психологів.

Наприкінці лекції начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін від імені особового складу подякував офіцеру за конструктивну бесіду та вручив Подяку за активну участь у методичному супроводженні підготовки військових фахівців органів морально-психологічного забезпечення та впровадження в освітній процес досвіду АТО.

Фотографії