Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ЖІНКИ-ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ ОБГОВОРИЛИ НА ПРОВІДНИХ ТЕЛЕКАНАЛАХ КРАЇНИ ПИТАННЯ ГЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ У ЗБРОЙНИХ СИЛАХ

За ініціативи кафедри військової журналістики Військового інституту та підтримки ТРК “5 канал”, “Київ” найкращі представниці навчального закладу розповіли у прямому ефірі провідних телеканалів країни про роль жінки в Армії.

В аналітично-дискусійній студії у режимі ротації ведучі  “Інформаційного ранку” ТРК “5 канал” наживо разом з учасником АТО, підполковником Наталією Мась та курсантом Юлією Пампухою обговорили головні проблеми, які виникають під час служби жінок у Збройних Силах та особливості навчання у Військовому інституті. Шукали відповіді на нагальні питання, прогнозували наслідки посттравматичних синдромів у військослужбовців набутих в ході проведення АТО.

Курсанти Юлія Голуб та Олена Шидерова стали учасниками динамічного ток-шоу з несподіваними поворотами і гострими кутами зору - “У центрі уваги” на ТРК “Київ”. Гості студії розповіди про умови вступу до Військового інституту, поділились своїми враженнями від проходження навчання та служби, відповіли на численні запитання слухачів. Так, учасник АТО Олена Шидерова розповіла телеглядачам про свій бойовий та практичний досвід отриманий в зоні бойових дій на Сході країни. Окрім того, проаналізували події, які сколихнули Україну та світ пов’язані із ув’язненням легендарної Надії Савченко. Курсанти висловили свої щирі переконання у тому, що Надію звільнять, а Україна – обов’язково переможе.

- Жінка-героїня, жінка-Україна, пані Надіє, ми щиро вітаємо Вас з цим жіночим святом і бажаємо Вам стійкості духу, мужності! Залишайтесь прикладом для нас! Ми чекаємо на Вас! - звернулась до героїчної Надії Савченко курсант Юлія Голуб.

Зазначимо, що у Військовому інституті Київського національного університету навчається за різними напрямками підготовки найбільша серед інших видових ВВНЗ кількість жінок-військовослужбовців. Після випуску та отримання первинного офіцерського звання “лейтенант” вони направляються до військових частин, підрозділів та установ де проходять службу на рівні з чоловіками.

Фотографії