Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ПРЕДСТАВНИКИ ГЕНЕРАЛЬНОГО ШТАБУ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ ОБГОВОРИЛИ З КУРСАНТАМИ-ВИПУСКНИКАМИ СУЧАСНИЙ СТАН МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА ОБОРОННОГО ВІДОМСТВА

Агресивна політика з боку головного противника України, Російської Федерації, посприяла зростанню ролі міжнародного військового співробітництва України щодо встановлення і безпрецедентного поширення між країнами європейського та євроатлантичного регіону відносин партнерства й довіри у військовій сфері, поступового  і прозорого формуванням нової системи міжнародної та європейської безпеки. Зважаючи на це, командування Військового інституту робить все аби курсанти-випускники мали максимальну обізнаність у цих питаннях.

На запрошення кафедри зарубіжної воєнної інформації начальник управління двостороннього військового співробітництва Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій полковник Геннадій Коваленко провів зустріч з курсантами за спеціальністю міжнародна інформація та військовий переклад.

Було розглянуто ряд важливих питань щодо міжнародного співробітництва Збройних Сил України, серед них: співробітництво з міжнародними організаціями, миротворча діяльність, військові навчання, військове співробітництво з ЄС, співробітництво з НАТО, регіональне співробітництво, міжнародні військові навчання, участь Збройних Сил України у миротворчих операціях та подальші перспективи розвитку і пріоритети.

― Співробітництво між Україною та ЄС, НАТО в оборонній сфері здійснюється відповідно до пріоритетів, визначених Порядком денним асоціації Україна – ЄС та ПДЧ в частині, що стосується Міністерства оборони України, а також Робочого плану співробітництва Збройних Сил України, ― зазначив полковник Коваленко.

Особливої уваги начальник управління надав співробітництву з Північно-Атлантичним Союзом, який виступає надійним партнером України у забезпеченні заходів проведення антитерористичної операції на Сході нашої держави.

― НАТО і Україна співпрацюють у широкому діапазоні питань. Співпраця України з НАТО відбувається в 23 сферах, з них військових тільки – 4. Серед них чільне місце займають оборонна реформа, боротьба з тероризмом, підтримання миру, планування на випадок надзвичайних ситуацій цивільного характеру, забезпечення готовності до катастроф, політична співпраця з питань регіональної безпеки, військове співробітництво, а також наука і техніка. Таке співробітництво здійснюється переважно за рахунок Альянсу і є економічно вигідним для України, особливо в такий для нас час, ― сказав аналітик.

Представник Генерального штабу високо оцінив обізнаність курсантів 5 курсу щодо питань співпраці України з міжнародними організаціями та доволі високим рівнем володіння англійської мови.

Ознайомитись з матеріалами лекції натиснувши це посилання.

Фотографії