Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ВІЙСЬКОВИЙ ІНСИТУТ ВЗЯВ УЧАСТЬ У РОБОТІ ПЕРШОГО ГРОМАДЯНСЬКОГО ФОРУМУ УНІВЕРСИТЕТУ

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за ініціативи ветеранської організації і активної підтримки  керівництва університету,  Студентського  парламенту, Курсантської ради  та первинної  профспілковою організації,  започатковано  нову традицію: проведення Громадянський форуму  “Відчуття єдиної університетської родини”.

Учасників Форуму привітав ректор  університету Леонід  Губерський. Він зауважив, що важливість цієї події важко переоцінити. “Сьогодні ми започатковуємо нову форму спілкування нашого багатотисячного колективу. Саме ефективні комунікації  між  ветеранами, студентами та викладачами мають стати основним  змістом нашого Форуму”, - наголосив ректор.

Голова ради ветеранів Університету Федір Кирилюк зробив доповідь про діалог університетських поколінь задля міцної єдності в реалізації спільних цінностей.

Після пленарного засідання робота Форуму була продовжена у восьми секціях.  Більшість  ветеранів, курсантів та студентів прийняли участь в роботі секції  “Військове – патріотичне  виховання і цивільний захист”. Під керівництвом  наукового  консультанта  генерал-майора  Віктора Балабіна  учасники секції  розглянули  стан і проблеми військово-патріотичного виховання молоді  у контексті виконання Указу Президента України №580/2015 “Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей і молоді на 2016-2020 роки”, поділились досвідом  організації військово-патріотичного виховання курсантів і студентів з метою підготовки їх до оволодіння військовими професіями та формування у молодого покоління  високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, готовності до виконання конституційного обов’язку із захисту національних інтересів України.

 Важливим для ветеранів і молоді був виступ професора історичного факультету, кандидата історичних наук Мінгазутдінова  А.Ф., члена  Ради ветеранів Університету, який розповів про  формування ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості у студентів на прикладах героїчної боротьби українців під час Другої світової війни. У своїх виступав ветерани Воротіна Л.І.,  Семілетка А.П.  акцентували увагу на тому, що  у патріотичному вихованні молоді важливо використати  потенціал, пов’язаний із героїзмом українців, які боролися в арміях держав — учасників Антигітлерівської коаліції та в рухах опору нацистській Німеччині та її союзникам під час Другої світової війни 1939-1945 років, учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав та  міжнародних операцій з підтримки миру і безпеки. Учасник бойових дій доцент   Янчук С.Я.  акцентував увагу на необхідності  виховання  молоді  на державно патріотичних та військових традиціях, у тому числі і минулих поколінь. Учасник бойових дій під час АТО, нагороджений орденом “За мужність”,  курсант Володимир Небір розповів про приклади героїзму, мужності захисників України на Сході країни, а студент Василь Ютовець звернув увагу на необхідності військової підготовки студентів.

Після  обговорення кожна секція прийняла відповідні консолідовані рішення. Вони були оприлюднені модераторами на підсумковій дискусії в ході заключного пленарного засідання.

Завершили Форум виконанням Гімну Університету і Зверненням до університетської спільноти. Підсумкові документи,  опрацьовані за результатами Першого Громадянського Форуму Київського національного університету імені Тараса Шевченка,  будуть найближчим часом оприлюднені на університетському сайті.

Фотографії