Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ВІЙСЬКОВІ ЮРИСТИ ВДОСКОНАЛЮЮТЬ ПРАКТИЧНІ НАВИЧКИ

Зміцнення дисципліни, боротьба проти розбіжностей у трактуванні вимог законів України, військових статутів та порядок проведення службових розслідувань у Збройних силах України стали головною темою відкритого заняття, яке провів старший викладача кафедри фінансів і права підполковник Ігор Кузьменко.

В умовах збройної агресії проти України, активного використання Збройних Сил та інших військових формувань відсоток скоєних правопорушень серед військовослужбовців різних родів військ значно збільшився.

Наявність у захисників Вітчизни складної військової техніки також посилює вимоги до дисципліни кожного воїна та відповідальність за її збереження. Без міцної військової дисципліни й організованості у мирний час, а тим паче у воєнний неможливо вирішити такі важливі завдання, як: виховання високих морально­-бойових якостей у військовослужбовців, формування у них умінь, знань, навичок, необхідних для захисту України. Свідомий характер військової дисципліни робить її стійкою, міцною, непохитною.

― Перед вами, як майбутніми правниками, помічникам командирів військових частин та окремих структурних підрозділів з правових питань стоятимуть дуже важливі завдання щодо якісного та вмілого проведення службових розслідувань, характеру їх скоєння та оцінки, від яких залежатиме боєздатність частин, ― зазначив підполковник Кузьменко.

Звернули увагу під час заняття й на питання військової дисципліни серед мобілізованої категорії населення, характер скоєних ними правопорушень та вживання алкогольних напоїв військовим під час несення ними служби.

― Розпиття алкогольних напоїв людьми в формі – категорично заборонено, адже саме в такому стані скоюється багато прикрих інцидентів. На виконання завдань в зону АТО прибувають хлопці з різних регіонів, емоційний стан у них перед  АТО досить напружений, а відтак, вгамовуючи свій страх та емоції, не втримавшись від оковитої йдуть на скоєння злочинів ― зауважив  викладач.

Курсанти-юристи не лише удосконалили знання щодо порядку проведення службових розслідувань, а й на практиці розібрали рольові ситуації, які найчастіше виникають у їх службовій діяльності.

Варто зазначити, що з курсантами за усіма спеціальностями проводяться різнопланові специфічні практичні заняття з метою набуття ними вмінь та навичок необхідних для якісного виконання завдань за призначенням.

Фотографії