Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

БРИНИТЬ-СПІВАЄ НАША МОВА, ЧАРУЄ, ТІШИТЬ І П’ЯНИТЬ

З нагоди Дня української писемності та мови особовий склад Військового інституту долучився до написання диктанту в рамках XV Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Перед початком заходу, старший офіцер відділення по роботі з особовим складом майор Олег Домбровський (бабуся якого більше 55 років пропрацювала вчителькою української мови та літератури) коротко проінформував присутніх про історію народження радіодиктанту та про видатних українців-меценатів, які зробили суттєвий внесок у пропагування української мови у світі та Україні зокрема.

- Всеукраїнський радіодиктант національної єдності вже п’ятнадцятий рік поспіль збирає тисячі українців як в Україні, так і за кордоном, демонструючи солідарність тих, хто любить і шанує рідне слово і мову. Це не тільки перевірка знань української мови, але й заохочення до вживання, популяризації, захисту та сприяння розвитку державної мови, - зазначив офіцер.

Для написання диктанту було запропоновано уривок з твору українського письменника, кінорежисера, кінодраматурга та класика світового кінематографу Олександра Довженка “Україна в огні”, адже теми, які піднімає автор у цій кіноповісті не втратили своєї актуальності й по наш час.

Зібрані рукописи диктанту будуть направлені на адресу Українського радіо для їх перевірки та оцінки. За їх результатами кращі курсанти будуть заохочені цінними подарунками.

Нагадаємо, що цьогоріч, курсанти першого курсу Військового інституту Владислав Подкіч та Сніжана Сабадаш стали абсолютними переможцями ХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Фотографії