Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У ВІЙСЬКОВОМУ ІНСТИТУТІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ВІЙСЬКОВОГО ФІНАНСИСТА

29 жовтня, у Збройних Силах України відзначається День військового фінансиста. 

Професійне свято  започатковане у 1999 році для підвищення авторитету військовослужбовців, працівників фінансово-економічних органів та підняття престижу фінансової служби Збройних Сил України в урочистій обстановці відзначив Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка, який виступає єдиним в Україні навчальним закладом, який готує фахівців даної спеціальності.

Відкриваючи захід, начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін зазначив:

- Фахівців-фінансистів об’єднує високий професіоналізм та відданість своїй професії, готовність ефективно і якісно розпоряджатися коштами оборонного бюджету, щоб принести максимальну користь Збройним Силам України та державі в цілому. Сьогоднішнє свято зобов’язує Вас гідно та з честю нести високе звання військового фінансиста.

На урочистості прибув директор Департаменту фінансів Міністерства оборони України, Заслужений економіст України, професор, генерала-лейтенант Іван Марко.

- Завдяки мудрості керівників Міністерства оборони та нашого Університету був створений наш інститут. Я його називаю саме наш! І хочу подякувати, що за роки існування інституту ми випустили 1199 лейтенантів, випустили майже 500 офіцерів оперативно-тактичного рівня, які сьогодні виконують свої завдання у різних органах військового управління. Героїзм, та висока порядність, які проявляють ваші випускники у зоні АТО свідчать про їх людяність та патріотизм якому навчили саме у ВІКНУ, - зазначив у своєму зверненні генерал-лейтенант Іван Марко.

Окремо очільник головного фінансового органу Збройних Сил зупинився на питаннях фінансового та матеріально-технічного забезпечення наших військових, які виконують бойові завдання в зоні АТО.

- Наші війська наразі перебувають у нормальних умовах, працюють та виконують свої завдання, а це є свідченням того, що керівництво нашої держави, Уряду та Міністерства оборони, ті розрахунки та обґрунтування, які ми надаємо з вашою допомогою, допомогою департаменту реалізовуються у вигляді державного бюджету, у вигляді ресурсу, який виділяється для забезпечення потреб оборони нашої держави.

Від імені Міністра оборони України, директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України та начальника Військового інституту особовий складу було заохочено грамотами та цінними подарунками. Приємним сюрпризом для чарівної статті став подарунок у вигляді солодкої рахівниці.

Зусиллями курсантського активу факультету фінансів і права було організовано гумористично-розважальний концерт.

Спеціально до професійного свята курсанти 5 курсу запровадили нову традицію у Військовому інституті – першокурсники склали клятву фінансиста перед своїми старшими побратимами.



Фотографії