Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Досвід учасників АТО – у навчальний процес

В умовах,  коли на сході України проводиться антитерористична операція, у  Військовому  інституті інтенсивно проводиться  перепідготовка мобілізованих офіцерів запасу. Керівництво інституту організує навчально-виховний процес,   матеріально-побутове забезпечення мобілізованих.  Висока професійна підготовка  викладацького складу дає змогу слухачам  отримати теоретичні  знання та практичні навички, необхідні офіцерам в їх практичної діяльності у військах.  Для проведення занять залучаються  досвідчені офіцери з військ,  учасники  АТО  і бойових дій в Афганістані та на території  інших держав, працівники військової прокуратури. Серед слухачів теж вистачає офіцерів з великим життєвим і військовим досвідом. Їх участь у семінарах та практичних заняттях сприяє  підвищенню мотиваційних чинників  військової служби, підтримання бойового духу військовослужбовців та готовності  їх до захисту територіальної цілісності держави.

Під час зустрічі  із слухачами представник командування Сухопутних військ  полковник  Є. Коваленко акцентував увагу на роботу щодо  підтримання та своєчасного поновлення належного морально-психологічного стану особового складу, формування та підтримання тривалої психологічної готовності військовослужбовців до дій в бойових умовах, при цьому особливу увагу звернути на стан військової дисципліни та якість виконання завдань повсякденної життєдіяльності.

Прокурор військової прокуратури Київського гарнізону  М. Стригун  дав багато порад  щодо подолання впливу негативних чинників особливого періоду на стан військової дисципліни та його стабілізацію, організацію правовиховних заходів щодо попередження у військових колективах злочинів, профілактику правопорушень.

З особливою увагою  офіцери слухали виступ учасника бойових дій молодшого лейтенанта Тетяну Овсепян.  Під час бойових дій в АТО Тетяна  виконувала обов‘язки офіцера-психолога. Вона звернула увагу слухачів на необхідність спрямувати роботу  на формування психологічної стійкості і  готовності особового складу до дій у складних і небезпечних умовах, в обстановці, яка різко змінюється, під час тривалої нервово-психологічної напруги, подолання труднощів, пов’язаних із виконанням військового обов’язку з урахуванням досвіду виконання завдань антитерористичної операції.

Нещодавно  відбувся черговий випуск офіцерів – слухачів курсів перепідготовки із врученням  їм свідоцтв про закінчення. На мітингу у своїх виступах  офіцери С. Майданов, А. Гуренко, А. Горовий подякували за підготовку і завірили, що вони зроблять все для того, щоб захистити територіальну цілісність держави. Молодший лейтенант О. Дубінін започаткував традицію, коли всі випускники залишають  свої побажання  і разом з Державним  Прапором  України  передають в школи Донецької та Луганської областей, що буде сприяти  вихованню патріотів Вітчизни та підготовки нового покоління захисників Батьківщини.

Тепер перед  офіцерами курсів постануть завдання щодо  мобілізації військовослужбовців на виконання конкретних бойових завдань та створення умов для виконання військовослужбовцями конституційного обов’язку щодо захисту територіальної цілісності України.

Голова Ради ветеранів Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка учасник бойових дій в Афганістані  М. Дорохов

Фотографії