Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

МИ ЗА МИР У ВСЬОМУ СВІТІ

Сьогодні, у Міжнародний день миру за участю керівництва Києва, представників ООН, громадських організацій, учасників антитерористичної операції курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка взяли участь у ході “Марш миру”.

Захід розпочався біля Меморіалу воїнам-афганцям, які загинули під час виконання бойових завдань в Афганістані, де курсанти поклали квіти. Потім “Марш миру” пройшов до Національного музею історії України в Другій світовій війні, на площі біля якого відбувся мітинг.

Досить символічно, що у цій ході взяли участь курсанти учасники антитерористичної операції, які цьогоріч поступили на навчання до Військового інституту. Кому, як не їм знати ту ціну миру за яку готові платити своїм здоров’ям та життям тисячі людей. Молодь з досить великим ентузіазмом долучилась до спілкування з учнями шкіл. Учасники АТО поділились з дітьми та студентами своїми почуттями та пережитим під час участі в бойових діях.

- Знаючи як не легко дається відстоювання свободи і незалежності, пройшовши крізь пекло неоголошеної війни з нашими недругами, ми чітко усвідомлюємо стурбованість міжнародної спільноти до того крихкого миру у світі, який наразі так лихоманить. Ми за мир у всьому світі, - зазначив учасник АТО курсант першого курсу Артем Тицький.

Нагадаємо, що Міжнародний день миру відзначають у всьому світі за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства і вогню. Його почали святкувати в 1982 році. У цей день ООН закликає всі країни припинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров.

Фотографії