Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка продовжуються навчальні збори зі студентами за програмою підготовки офіцерів-запасу.

Протягом останнього тижня на базі Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченказі студентами інтенсивно проходять навчальні збори за програмою підготовки офіцерів-запасу.

Під керівництвом командування зборів, досвідчених навчально-педагогічних працівників та командирів підрозділів майбутні офіцери впевнено опановують військові знання за своїми спеціальностями,у тому числі й бойовий досвід підрозділів Збройних Сил, набутий в ході антитерористичної операції на сході нашої держави. Гартують уміння і навички під час практичних стрільб й вправ з вогневої, тактичної і спеціальної підготовки, занять з воєнно-ідеологічної, психологічної, військово-медичної та стройової підготовки, радіаційного, хімічного та біологічного захисту. На черзі й інші важливі заняття за визначеною навчальною програмою бойової підготовки.

З великим натхненням та хлопчачим завзяттям студенти вчаться майстерно володіти стрілецькою зброєю (АК-74 та ПМ), гранатометом РПГ-7, засобами зв’язку та телекомунікації, а також військовою технікою загальновійськових підрозділів (БМП-1 та БМП-2, БТР-60 пб), технікою радіолокаційних військ протиповітряної оборони, РХБЗ.

Важливим є опанування топогеодезичних навичок, працювати з топографічними картами, вміння орієнтуватися на складній місцевості, правильно прокладати маршрути висування, обирати і займати бойові та запасні позиції, їх маскувати, визначати орієнтири для стрільби по різних цілях.

Треба зазначити, що переважна більшість студентів показують позитивні результати бойового вишколу, разом з тим, окремим з них військова справа дається не легко. Але сьогодні вже впевнено можна констатувати, що в усіх прослідковується одне бажання – наполегливо й успішно здолати складні випробування, гідно підготуватися до випускних іспитів та складання Військової присяги на вірність Українському народу. 

Фотографії