Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

СТАРТУВАЛА ВСТУПНА КОМПАНІЯ: ВІЙНА ОХОЧИХ НЕ ВІДЛЯКАЛА, А НАВПАКИ - НАДИХНУЛА

10 липня цього року по всій Україна та у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка зокрема стартувала вступна компанія 2015 року. Цьогоріч, як і минулого – охочих вступати до військових навчальних закладів побільшало. На сьогоднішній день до Військового інституту надійшло близько 500 особових справ, а прийме наш навчальний заклад майже 200 курсантів.

― У Військовому інституті представлені всі регіони України.., навіть з Луганського та Донецького військових комісаріатів надійшло 9 справ, ― зазначив в інтерв’ю одному з провідних телеканалів України начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін.

Майже третина з поданих заяв – це представники слабкої статті. Абітурієнтка Оксана, яка приїхала з Чернігівщини вбачає перспективи навчання у можливостях своєї більш практичної реалізації та надання психологічної допомоги тим, хто її потребує.

Є серед тих хто вступає і учасники АТО, а таких майже 8 чоловік. Так, Сергій Мандрікін майже три місяці виконував завдання у зоні відповідальності свого сектору і після завершення ротації вирішив продовжити свою військову кар’єру та стати військовим психологом аби допомагати своїм товаришам по службі не тільки ділом, а й словом.

 ― У мене душа лежить до цього, я зрозумів свого часу, що моє – то бути військовим, ― сказав Сергій.

Після прийому документів почнуться фахові випробування, треба буде пройти медичну комісію, фізичну підготовку та психологічну перевірку.

Фотографії