Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ХХVІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Геофорум 2024»

Конференція присвячена річниці професійного свята працівників геології, геодезії і картографії України. На конференції були присутні начальник Центрального управління воєнно-топографічного та навігації Командування Сил підтримки ЗСУ - начальник топографічної служби ЗСУ, командири військових частин, представники НАСВ.

 

Військовий інститут виступив одним із  співорганізаторів заходу, як єдиний із вищих військових навчальних закладів хто здійснює підготовку  фахівців за спеціальністю «Геодезія та землеустрій». 

 

Основні тематичні напрямки конференції охоплювали освіту в геодезії, картографії, землеустрої, розвиток топографо-геодезичної та картографічної діяльності в Україні, використання БПЛА в економіці та обороні країни, а також геодезичне та землевпорядне забезпечення в умовах військового часу та відновлення тощо. Окрема увага була приділена навігаційним та ГІС-технологіям. Зокрема, начальник кафедри “Геоінформаційних систем та технологій” виступила з доповіддю про підготовку фахівців у ВІКНУ та наукову роботу, спрямовану на геопросторову підтримку військ (сил).

 

Розвиток та вдосконалення ГІС технологій значно розширює можливості отримання просторової інформації, що є особливо важливим у період воєнного стану.

Фотографії