Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка бере активну участь у діяльності Програми НАТО з удосконалення військової освіти (DEEP)

Минулого тижня у складі делегації з робочим візитом відвідав Центр військових шкіл та Школу іноземних мов Збройних сил Словенії в м. Блед, Республіка Словенія. 

 

Провів зустріч з начальником Центру військових шкіл бригадним генералом Петером Закрайшеком. Під час зустрічі проінформував керівний склад Центру військових шкіл про діяльність Військового інституту та особливості організації й здійснення підготовки офіцерського складу у ЗС України під час відбиття збройної агресії росії. 

 

Представив напрямки діяльності Військового інституту у сфері мовної підготовки та перспективи розвитку системи мовної освіти у Військовому інституті. Офіцери нашого вишу розповіли про основні завдання та функції лінгвістичного науково-дослідного управління науково-дослідного центру.

 

Ознайомився з системою відбору та підготовки військових кадрів для ЗС Словенії, методиками навчання та підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників, підходами до впровадження передового досвіду. Ці складові відіграють ключову роль у формуванні нашої готовності та здатності відповідати високим стандартам та вимогам міжнародних партнерів.

 

Під час візиту обмінялись досвідом та кращими практиками в сфері військової освіти та мовної підготовки, обговорили стандарти підготовки особового складу для ЗС Словенії та впровадження передових практик в освітній процес Військового інституту.

 

Обговорили напрями і види майбутньої співпраці між навчальними закладами  в рамках програми DEEP щодо започаткування спільних проєктів у сфері лінгвістичного забезпечення, підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників, стажування наукових співробітників лінгвістичного науково-дослідного управління тощо. 

Одночасно, обговорили з начальником Школи іноземних мов напрямки потенційної співпраці з Бюро міжмовної координації НАТО (BILC) в рамках розвитку інституційних спроможностей нашого інституту. 

 

Упевнений, що плідний обмін досвідом та ідеями дозволить нашим країнам удосконалити свої підходи до військової освіти та підготовки офіцерського складу, особливо в контексті наших зусиль щодо інтеграції до європейської спільноти та партнерства з НАТО 

Фотографії