Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ЄВРОПЕЙСЬКА ІНТЕГРАЦІЯ: ВІКНУ ЛІДЕР СЕРЕД ВВНЗ ЗА ПРОГРАМОЮ ЄС ЕРАЗМУС+

  ВІКНУ займає лідируючі позиції серед військових закладів вищої освіти України за загальною кількістю та якістю виконання міжнародних грантових проєктів масштабної програми ЄС Еразмус+ (2019-2020 рр.) і таким чином підтверджує активну інтеграцію університету до Європейського простору вищої освіти. 

  4 жовтня стартувала міжнародна кредитна академічна мобільність у рамках нового проєкту грантової програми ЄС Еразмус+ в Військовій академії імені Г. С. Раковського (м. Софія, Болгарія), що триватиме 5 місяців в складі навчальної групи разом з представниками Італії, Польщі, Азербайджану. Проєкт передбачає обмін курсантами двох закладів за визначеними пріоритетними тематиками та вивчення кращих практик в забезпеченні міжнародної військової безпеки, технологіях розвитку, запровадженні засад миру та регулювання конфліктів.
Для Військового Інституту дуже цінний досвід європейської військової вищої освіти, яка є однією з тих, що суттєво впливають на світовий геополітичний розвиток.


  Співпраця між Військовим Інститутом і Військовою академією імені Г. С. Раковського – це не лише угоди або документи, це – екосистема потужних спільних проєктів європейського рівня, спільна ідеологія щодо розвитку військових закладів освіти, міцні дружні стосунки і велика подальша перспектива.
Нагадуємо, що програма Еразмус+ – це одна із найбільших програм Європейського Союзу, що підтримує проєкти освітньої та наукової співпраці, організацію академічної мобільності студентів та співробітників з провідними європейськими університетами.


  До відома. З 2019 р. університети-партнери розпочали реалізацію проєктів міжнародної кредитної мобільності за грантовою програмою ЄС Еразмус+, що включають обмін викладачами та студентами, а також сучасними знаннями і технологіями. Започаткований проєкт – продовження цієї співпраці і триватиме до кінця 2023 року.

 

Фотографії