XS
SM
MD
LG
XL
XXL
+38(044)521-32-89
        03189, м. Київ вул. Юлії Здановської, 81
UKR | ENG
       

Курсанти-першокурсники Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка склали Присягу на вірність українському народові.

09 вересня 2023

Свій життєвий вибір вони підтвердили під час складання вступних випробувань та проходження первинної військово-професійної підготовки.

Понад трьохсот курсантів присягнули на вірність українському народові, серед яких близько половини військовослужбовці-жінки. Переважна більшість – це вчорашні школярі та ліцеїсти, зовсім юні, але надзвичайно цілеспрямовані громадяни України. Вони - не просто курсанти, вони - патріоти з великим серцем. Вони - нове покоління захисників, які готові до випробувань і перемог.

- Дорогі першокурсники! Нас всіх об'єднує вибір власної долі та власного шляху служінні державі. Це також є вибором мільйонів українців, який робить нас єдиним військом незалежно від статі і віку.

Початок вашого навчання у Військовому інституті буде непростим і вимагатиме від вас наполегливості та сумлінності в навчанні.

Попереду у вас не простий і довгий шлях становлення українського офіцера. Під час навчання у військовому інституті поруч із вами завжди будуть старші товариші, командири та викладачі-наставники, які передадуть вам свої знання та досвід. Віднині ви сильне і мужнє поколiння захисникiв України та частина великої Шевченківської родини. Дякую батькам, за те що виховали таких дітей та підтримали їхнє рішення стати військовими, - зазначив начальник Військового інституту бригадний генерал Анатолій Шевченко. - Цей день є надзвичайно важливим не лише у житті тих, хто промовив священні слова Присяги, але й для всіх нас, тих, хто буде їх навчати, виховувати, піклуватись про них.

На заході також були присутні представники Київської міської військової адміністрації, Командування Сухопутних військ та представники замовників. Присутні побажали курсантам наснаги та терпіння під час шляху до офіцерських погонів.

Священнослужителі ПЦУ отець Mykhailo Omelian, отець Stepan Almes, отець Орест Жигало благословили та окропили свяченою водою молоде поповнення інституту на добре навчання і подальшу легку службу.

На завершення церемонії відомі українці Ольга Харлан Olga Kharlan Харлан, Микола Сєрга Коля Серга, Олександр Чємєров Sasha Chemerov, Павло Вишебаба, соліст Володимир Білобров привітали першокурсників зі складанням військової присяги та виконали свої пісні для першокурсників та всіх присутніх. Також музичне привітання виконав ансамбль барабанщиків «Клейноди» та Військового оркестру Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Дякуємо ведучому Олексію Сологубу. Дякуємо за допомогу в організації Viktoria Khavroniuk та компанії Diplomat Event Agency Agency”.

Присяга курсантів ВІ КНУ була не лише символом їхнього вступу до лав ЗС України, але й виявом їхньої готовності боронити суверенітет і територіальну цілісність держави, яка зазнає агресії з боку Російської Федерації.

Для кожного покоління курсантів це важлива подія, адже з моменту зарахування до лав Військового інституту розпочинається дорослий, самостійний, виважений шлях до нових знань, звершень та професійного становлення. Нехай вам щастить у майбутньому!

Ви - майбутнє нашої країни! Ви - наша надія, підтримка та гордість. Ви - наша родина та наша слава. Ви - наша Україна! Слава Україні!