XS
SM
MD
LG
XL
XXL
+38(044)521-32-89
        03189, м. Київ вул. Юлії Здановської, 81
UKR | ENG
Увага! Продовжено термін прийому на навчання для здобуття ступеня бакалавра до 20.09.24. Контактний телефон 044-481-44-86         УВАГА! Продовжено термін конкурсного відбору громадян, які виявили бажання проходити військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу по 27.09.24.

«Бути воїном духу! Бути поруч!»

28 вересня 2024

Цими словами вже всьоме розпочинаються десятки нових історій служби випускників ВІКНУ – військових капеланів. 

Вчергове випуск військових священників відбувся у стінах Святої Софії та розпочався з виголошення слухачами власного кодексу, а також молитви військового капелана. 

Висловлювали слова підтримки та давали напутнє слово випускникам Міністр КМУ Олег Немчінов, Голова державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський, Державний секретар МО України Людмила Драган, а також представники релігійних організацій. 

Начальник Служби військового капеланства ЗС України полковник Олексій Терещук та заступник начальника ВІКНУ з навчальної роботи полковник Анатолій Лойшин також привітали випускників, вручили сертифікати і такий важливий патч до нарукавного знаку з гаслом «Бути поруч». 

Наприкінці урочистостей слухачі 7-го курсу підвищення кваліфікації з питань військового капеланства приготували музичне привітання - виконали пісню «Києве мій». 

Центр підготовки військових капеланів Військового інституту вже підготував понад дві сотні офіцерів капеланської служби і надалі продовжує цю справу, задля того, аби кожний підрозділ мав духовну розраду і підтримку військового священника.