XS
SM
MD
LG
XL
XXL
+38(044)521-32-89
        03189, м. Київ вул. Юлії Здановської, 81
UKR | ENG
Увага! Продовжено термін прийому на навчання для здобуття ступеня бакалавра до 20.09.24. Контактний телефон 044-481-44-86         УВАГА! Продовжено термін конкурсного відбору громадян, які виявили бажання проходити військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу по 27.09.24.

«Розповідати про війну в Україні, закликати до підтримки іноземних партнерів, а також демонструвати українську культуру та самобутність»

25 вересня 2024

Таку мету мав оркестр Військового інституту під час відрядженням до Нідерландів, де наші військовослужбовці доводили важливі для України меседжі між рядків української пісні.

На запрошення фонду «Підтримай Україну», а також української діаспори, оркестр ВІКНУ виступив у містечках та селах східної провінції Нідерландів Ґелдерланд на заходах, що були присвячені щорічному вшануванню військової операції «Маркет Гарден» - наймасштабнішої комбінованої операції Другої світової війни, метою якої було захоплення та утримання стратегічно важливих мостів у південній частині окупованих німецькими військами Нідерландів.

Наші музиканти в українському пікселі з державним прапором в руках мали виступи на урочистих церемоніях, публічних заходах, екскурсіях, крокували через міст Джона Фроста під час акції «Марш над мостом», отримували потужну підтримку і захоплення зі сторони жителів та мерів міст, селищ, де були виступи.

«Головна мета концертів оркестру Військового інституту – підтримувати добру волю через власну присутність та продовжувати підтримувати людей в Україні. Цей оркестр багато виступає на фронті. За кожним музикантом стоїть своя історія», - сказав голова фонду «Підтримай Україну» Енді де Шиппер.

Пам’ятаймо, що тільки рішучими діями і публічним розголосом ми можемо наближати нашу спільну Перемогу!