XS
SM
MD
LG
XL
XXL
+38(044)521-32-89
        03189, м. Київ вул. Юлії Здановської, 81
UKR | ENG
Увага! Продовжено термін прийому на навчання для здобуття ступеня бакалавра до 20.09.24. Контактний телефон 044-481-44-86         УВАГА! Продовжено термін конкурсного відбору громадян, які виявили бажання проходити військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу по 27.09.24.

Вшанування памʼяті загиблого випускника ВІКНУ, героя Олексія Чубашева

13 червня 2024

У Військовому інституті вшанували памʼять загиблих випускників. 

Олексій Чубашев — випускник кафедри «Військова журналістика», майор ЗСУ, був автором легендарного проєкту «Рекрут.UA», тривалий час був військовим кореспондентом. У цей день два роки тому, у штурмі будівлі в Северодонецьку, що на Луганщині,  отримав поранення несумісне з життям.

Олександр Марчук — випускник Військового інституту КНУ за спеціальністю «Психологія» , старший лейтенант, заступник командира з морально-психологічного забезпечення танкової роти 95 ОДШБ; загинув 10 червня 2023 року, біля населеного пункту Лиман Донецької області.

Загиблих військових вшанували Ректор КНУ Володимир Бугров, Керівництво Військового інституту, офіцери, військові капелани, курсанти та рідні. Військовий капелан інституту Сергій Дмитрієв та інші представники духовенства прочитали молитву.

«Герої не вмирають», вони не вмирають рівно доти, поки ми їх тримаємо в своїх серцях і в своїх душах»,—зазначив ректор КНУ. 

Також на честь  військового журналіста Олексія Чубашева було відкрито меморіальну дошку біля навчально-тренувального комплексу кафедри «Військової журналістики». 

Памʼятаймо наших героїв. 

Слава Україні!