Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

«Єдність нації – основа української державності»

З нагоди Дня Соборності і Свободи України у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) було проведено суспільно-політичне інформування особового складу на тему: «Значення та вплив об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави на формування та розвиток сучасних військово-патріотичних традицій в Україні».


Захід був спрямований на єднання навколо ідеї соборної української держави, виховання у військовослужбовців патріотизму, національної гідності, поваги до минулого українського народу, демократичних цінностей.


З офіцерським складом ВІКНУ була проведена лекція на тему «Велика Злука – урочисте проголошення 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві Універсалу про об’єднання УНР та ЗУНР у соборну Україну, День соборності України».    

Офіцери були ознайомлені з передумовами, соціально-політичними обставинами, хронологією подій та особистостями, що приймали участь в укладенні Акта Злуки 22 січня 1919 року – об’єднання ЗУНР та УНР в єдину соборну Україну.

Фотографії