Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У ВІКНУ відбулася урочиста церемонія вручення свідоцтв про закінчення курсів підвищення кваліфікації з інформування громадськості та взаємодії з засобами масової інформації офіцерам та працівникам Збройних Сил України

18.02.13 року у Військовому інституті Київського національного університету ім. Тараса Шевченка 12 військовослужбовців та працівників Збройних Сил України отримали свідоцтва державного зразка про закінчення курсів за спеціальністю: “Інформування громадськості та взаємодія із засобами масової інформації”.

За період підготовки представники військових засобів масової інформації та Регіональних медіа-центрів Міністерства оборони України пройшли повний курс навчання з таких дисциплін, як “Соціально-психологічні особливості зв’язків із громадськістю у військовій сфері”, “Комунікаційні процеси у формуванні позитивного іміджу Збройних Сил України”, прослухали курс лекцій за напрямком “ЗМІ в інформаційно-психологічному протиборстві”. Крім того, слухачі мали можливість удосконалити навички роботи з технічними засобами масової інформації. Кожен з офіцерів випробував свої вміння діяти за різними ситуаціями у ролі прес-секретаря та журналіста під час проведення заходів щодо організації інформування громадськості, вивчив основи відеомонтажу та отримав навички роботи відеооператора, а наприкінці курсів група слухачів склала контрольний залік, продемонструвавши викладачам власний авторський фільм про навчання.

Також слухачі отримали знання з питань організації інформаційного забезпечення діяльності Збройних Сил України, організації прес-конференцій, брифінгів, інформаційних та рекламних акцій на сторінках преси, радіо, телебачення, оволодіння журналістським менеджментом.

Від імені командування Військового інституту випускників з успішним завершенням навчання привітав ТВО начальника кафедри військової преси та інформації Петро Мехед. Зокрема він звернув увагу на провідну роль представників військових засобів масової інформації та Регіональних медіа-центрів Міністерства оборони України.

– На сьогодні інформаційні структури залишаються чи не єдиним  важелем в армії, який безпосередньо впливає на формування позитивного іміджу збройних сил, культурне та патріотичне виховання громадян, інформування суспільства про всі події, які відбуваються в ЗС України, – наголосив він.

Фотографії