Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ВИКЛАДАЧІ ВІЙСЬКОВО ІНСТИТУТУ ПРОВОДЯТЬ ПРАКТИЧНІ ЗАНЯТТЯ З ВІЙСЬКОВОЇ ТОПОГРАФІЇ ТА ГЕОІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ

За ініціативи Громадської організації “Картографічна сотня”, активної підтримки досвідчених викладачів кафедри топогеодезичного забезпечення кандидатів технічних наук полковника Павла Савкова та підполковника Романа Писаренка для громадських активістів та добровольців на базі Військового інститут проходять заняття з військової топографії та багатоденний практичний курс “Геоінформаційні системи і технології у військах” (для офіцерів).

Одним із головних завдань подібних заходів є забезпечення українських захисників актуальними картографічними матеріалами, проведення навчання з топографії, приймати участь в реформуванні всієї картографічної галузі в Україні (військової і цивільної), популяризувати ГІС для аналізу та прийняття управлінських рішень в усіх галузях знань.

- Ми сприяємо забезпеченню картографічними матеріалами всіх волонтерських організацій, добровільно-патриотичних формувань, підрозділів Служби Безпеки України, Міністерства Внутрішніх Справ, Збройних Сил України та інших, що приймають участь в АТО, охороні Державного кордону та стратегічних об’єктів і обороні країни, - зазначив один із відвідувачів заходу, який активно допомагає наших захисникам на Сході України.

За словами підполковника Романа Писаренка такі заходи дадуть змогу підвищити рівень обороноздатності нашої армії, адже без такої важливої складової, як топографія, успішне ведення бойових операцій майже не можливо, особливо коли мова йде про еру інформаційних технологій та самого характеру війни.

Варто зазначити, що географія учасників складає не лише місто Київ, але й багатьох інших регіонів нашої держави. Наприклад, один із громадських активістів Дмитро Даценко прибув на сьогоднішнє заняття з Дніпропетровська літаком аби не упустити таку можливість.

- Для мене це є спроба відчути себе приналежним до корисної справи. Оскільки в нашій країні військових топографів готують лише тут, тож не пошкодував сьогоднішнього дня аби повчитись і набратись корисного досвіду, -ділився своїми враженнями Дмитро.

Фотографії