Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Представники ВІКНУ успішно виступили на Х конкурсі авторської пісні та поезії

У Мистецькому салоні Головного навчального корпусу КНУ імені Тараса Шевченка 20.11.13 відбулася урочиста церемонія нагородження переможців ювілейного Х конкурсу авторської пісні та поезії.

Сам конкурс, який вже набув великої популярності серед талановитої студентської молоді, відбувся 7.11.13 у Мистецькому салоні (І частина конкурсу — «Авторська поезія») та в Актовій залі Університету (ІІ частина — «Авторська пісня»).

До складу журі були запрошені: перекладач, публіцист, член екологічної асоціації Академії наук України, член Спілки письменників України Людмила Паниченко, поет, автор та виконавець своїх пісень, лауреат міжнародних конкурсів Сергій Льовін, громадський діяч Наталія Окунська та автор понад ста пісень, інструментальних композицій, гітарист та викладач Олег Саліванов.

У номінації «Авторська поезія» брали участь студенти, які пишуть зрілу та вдумливу поезію на соціальну тематику. Вони виявили володіння навичками сценічного руху, технікою художнього слова, вміння триматися на сцені. Конкурсанти дуже серйозно поставилися до своїх виступів, ретельно підготувавши вбрання й аксесуари, відеопрезентації та аудіосупровід.

У номінації «Авторська пісня» учасники продемонстрували різний рівень виконавчої майстерності та широкий спектр музичних стилів і варіантів виконання: від пісні у супроводі класичної гітари, веснянки-співомовки та естрадної пісні до року. Милували слух вокальні дуети, тріо, сольне виконання під фортепіано, вокально-інструментальні ансамблі та виступи під аудіосупровід. Жоден учасник не залишився без уваги: всі отримали поради від членів журі, квіти та грамоти за участь у конкурсі.

За оцінкою журі, цього року конкурс проходив на високому організаційному та виконавчому рівні, залишив по собі яскраві враження, тому й визначити переможців було досить складно. Призовими місцями були відзначені тринадцять учасників. Переможці конкурсу отримали дипломи І, ІІ, ІІІ ступеня та подарунки із квітами, а володарі Гран-прі — дипломи та грошову заохочувальну премію.

Тим приємніше відзначити успішний виступ на конкурсі представників Військового інституту. І місце в номінації «Авторська пісня» посів курсант Олексій Ігнатенко, третім в номінації «Авторська поезія» став курсант Олександр Іванов (обидва — представники військового факультету фінансів і права). Володарями Гран-прі стали: в номінації «Авторська пісня» — Роман Макарчук та гурт «Image effeсt» (Юридичний факультет), в номінації «Авторська поезія» — Богдана Носенок (Філософський факультет).

Вітаємо нашіх хлопців із цим досягненням, бажаємо їм творчого натхнення та нових успіхів.

Фотографії