Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

25 років Військовому інституту КНУ імені Тараса Шевченка

Сьогодні Військовий інститут є сучасним міжвідомчим, багатопрофільним, інтегрованим військовим навчальним підрозділом Київського національного університету імені Тараса Шевченка, що здійснює підготовку фахівців з повною вищою освітою для Збройних Сил України та інших силових структур сектору безпеки і оборони України. Потужний, добре організований і злагоджений військовий структурний підрозділ навчального закладу, який має висококваліфікованих науково-педагогічних працівників, сучасну навчально-матеріальну базу й здатний на високому рівні вирішувати завдання підготовки офіцерських кадрів для Збройних Сил України згідно з сучасними державними вимогами до військових фахівців з вищою освітою. ВІКНУ - це сотні курсантів, які свідомо вибрали шлях військового під час війни, це курсанти, які є учасниками бойових дій, але вирішили стати офіцерами та поділитись досвідом з товаришами, вступивши з військових частин до інституту; це досвідчені офіцери з бойовим досвідом, це кандидати наук, доценти, професори і працівнки ЗСУ; це наукові та науково-педагогічні працівники.

Ми робимо неоціненний внесок у захист територіальної цілісності та недоторканності України, готуємо майбутнє ЗС України, про це свідчать відгуки з військ про високий рівень підготовки наших випускників, які демонструють високу професійну майстерність, патріотизм, витримку та вірність Військовій присязі, мужність, хоробрість під час виконання бойових завдань. Вашим подвигам під час оборони територіальної цілісності та недоторканості не має ціни, а імена Героїв назавжди закарбовані в історії Збройних Сил України.

На всіх історичних етапах існування військового вишу інститут завжди виконував свою основну функцію – підготовку офіцерських кадрів. За ці роки офіцери, випускники та ветерани інституту вписали чимало яскравих сторінок у новітню історію нашої держави та її Збройних Сил. Вірю, що спільними зусиллями, з Україною у серці ми й надалі продовжуватимемо зміцнювати обороноздатність України, зокрема готувати висококваліфіковані військові кадри для її Збройних Сил.

З нагоди відзначення Дня Військового інституту бажаю вам міцного здоров’я, стійкості духу, добробуту, нових звершень, подальших успіхів на благо забезпечення обороноздатності нашої Батьківщини та незламної волі в досягненні перемоги над ворогом.

Неможливо не згадати наших випускників, які віддали найцінніше – своє життя, боронячи нашу Державу від агресора. Віддаю шану полеглим військовослужбовцям. Світла їм память!

Слава Україні! Героям Слава!


 

Начальник Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка бригадний генерал Анатолій Шевченко