Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Президент України -– Володимир Зеленський вручив кращим курсантам ВІКНУ премії в 10 000 гривень

У День пам’яті Героїв Крут Президент України - Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Володимир Зеленський зустрівся з курсантами військових навчальних закладів України та ліцеїстами КВЛ.

За словами Глави Держави, понад століття Герої Крут слугують прикладом та разом із сучасними захисниками й захисницями України надихають наступні покоління українських воїнів.

Cьогодні Володимир Зеленський вшанував пам’ять Героїв Крут разом із найкращими курсантами та ліцеїстами військових навчальних закладів з усієї України, які опановують військову справу, щоб у майбутньому поповнити лави українського війська, йдеться у повідомлені на офіційному інтернет-представництві Глави Держави.

За його словами, починаючи з поточного року, щорічно в цей день найкращих курсантів відзначатимуть грошовою премією від Президента України.

Президент вручив першим курсантам і ліцеїстам сертифікати на грошову премію в розмірі 10 000 грн та цінні подарунки за успіхи у навчанні.

Серед тих, хто отримав премії від Президента були і курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Один з них старший сержант Володимир Малишевський. Він є учасником бойових дій, захищав Україну від окупанта на Донбасі, має значний бойовий досвід та неодноразово нагороджений за проявлену мужність та героїзм. Володимир вирішив далі робити військову карєру і стати офіцером. Для навчання обрав ВІКНУ. Зараз навчається на першому курсі. Майбутній офіцер розповів, що цілий рік вчився відмінно, намагався опанувати навчальну програму у повному обсязі. Окрім занять багато вільного часу вивчав найскладніші предмети і іноземну мову. До того ж, юнак за підсумками семестру ще й отримав високі показники з бойової підготовки, звичайно допоміг досвід участі у війні на Донбасі. До того ж, Володимир допомагає й ділиться досвідом із своїми одногрупниками. На його думку, саме тому він серед тих, хто сьогодні отримав Президентську премію.

Курсантка Катерина Солодуха також серед премійованих. Вона майбутній перекладач і вже на 5-му курсі. Всі роки вчилася на відмінно, вивчає англійську та французьку мови. Постійно залучається до перекладів під час міжнародних навчань та роботи в столиці іноземних делегацій. Вона розповіла, що серед кандидатів на премію була дуже висока конкуренція, адже серед курсантів ВІКНУ є багато гідних. Але визначили саме її. Вона військова в третьому поколінні, за премію, окрім викладачів та офіцерів інституту, дякує і батькам, адже вони зіграли велику роль в її вихованні. Тому на отримані гроші зробить подарунки батькам, решту втратить на навчальну літературу та словники.

Після урочистої частини пройшов святковий концерт за участі відомих українських артистів таких як Світлана Тарабарова, гурту Антитіла та солістки групи Хард Кіс Юлії Саніної.

Фотографії