Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Автор численних медіапроєктів, військовий журналіст Сергій Камінський презентував курсантській аудиторії власне видання «Народні панцерники»

Сьогодні, 21 травня, у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася презентація книги «Народні панцерники» – унікального видання, яке містить 75 історій про саморобні броньовики, створені українськими умільцями для захисту нашої країни з 2014 року до сьогодні.

Автор книги, заступник начальника Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України підполковник Сергій Камінський виступив перед курсантською аудиторією.

На зустрічі також були присутні заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення полковник Сергій Мотика та начальник кафедри військової журналістики полковник Олексій Позняков.

За словами підполковника Сергія Камінського, ідеєю створення книги він надихнувся в процесі роботи над одним із найвідоміших проєктів ЦТРС – циклом програм «Техніка війни».

Як він зауважив, «Народні панцерники» – це історії про 75 зразків бойової броньованої техніки, створених  активістами на базі цивільних або військових машин для захисників України, бойовий шлях цих «шушпанцерів» та долі пов'язаних із ними людей.

«Спочатку була думка зібрати ці машини на фестиваль, але деякі вже знищені, якісь не на ходу, от і вирішив об'єднати їх в одній книзі», - зазначив підполковник Сергій Камінський.

Під час спілкування з курсантами підполковник Сергій Камінський запропонував подарувати авторський примірник своєї книги тому з них, хто поставить найоригінальніше запитання. У підсумку можливість швидше за усіх детально ознайомитися з книгою отримав курсант Євгеній Крамаренко за бажання дізнатися почуття автора в процесі та за підсумками роботи над книгою.

На згадку про зустріч підполковник Сергій Камінський подарував кілька примірників своєї книги бібліотеці Військового інституту та кафедрі військової журналістики.

Полковник Сергій Мотика, своєю чергою, подякував автору за сприяння у вихованні курсантів на засадах патріотизму та відданості власній справі і вручив йому почесну грамоту.

Фотографії