Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Новини


У Військовому інституті мобілізовані військовослужбовці Навчального батальйону резерву офіцерського складу післядипломної освіти склали присягу на вірність українському народові
Ця присяга - символ їхньої готовності стати оберегом свободи та незалежності нашої держави. В присутності своїх побратимів та командирів, лунали слова, які несуть у собі велику вагу: "Я, вступаю на військову службу і урочисто клянусь народу України завжди бути вірним і відданим йому, сумлінно і чесно виконувати військовий обов'язок, накази кома..
[ читати далі ]
У Військовому інституті завершилися курси підвищення кваліфікації з питань правоохоронної діяльності у ЗС України
Підвищення кваліфікації офіцерів здійснювалося з метою підвищення професійних знань, умінь та навичок особами офіцерського складу Служби правопорядку з метою застосування їх у повсякденної діяльності. Навчальна план-програма містила чотири змістових модулі. Офіцери активно освоювали практичні навички та теоретичні знання з організаційно-правових з..
[ читати далі ]
У Військовому інституті відбулася презентація 2-ї збірки книги «Народні Герої України. Історії справжніх» Віолетти Кіртоки- української письменниці, громадської діячки та журналістки
Збірка містить три розділи та 45 історій про 45 людей — військових, волонтерів, медиків, журналістів, громадських діячів. Авторка поділилася своїми враженнями, розкриваючи життєві історії та подвиги тих, хто став героями нашої країни. Презентація змусила курсантів задуматися над сенсом героїзму та цінностями, за якими стоять наші захисники. ..
[ читати далі ]
Представники пресслужби 3-ї окремої штурмової бригади поділились досвідом з курсантам Військового інституту, які навчаються за спеціальністю «Військова журналістика»
Під час презентації, пресофіцер Олександр Бородін поділився власним досвідом, розкрив основи та важливі аспекти роботи своєї професії, та розповів про те як працювати під час бойових дій. Він також наголосив на необхідності дотримання етичних норм та правил безпеки при роботі в зоні виконання бойових завдань. Курсанти мали змогу на реальних прик..
[ читати далі ]
Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка бере активну участь у діяльності Програми НАТО з удосконалення військової освіти (DEEP)
Минулого тижня у складі делегації з робочим візитом відвідав Центр військових шкіл та Школу іноземних мов Збройних сил Словенії в м. Блед, Республіка Словенія. Провів зустріч з начальником Центру військових шкіл бригадним генералом Петером Закрайшеком. Під час зустрічі проінформував керівний склад Центру військових шкіл про діяльність Військовог..
[ читати далі ]
Курсантка Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка стала Чемпіонкою Світу з гирьового спорту
Нещодавно в місті Резекне, Латвійська Республіка проходив Чемпіонат Світу з гирьового спорту серед дорослих, юніорів та ветеранів. Участь приймали 365 учасників з 17-ти країн світу. На кожній зміні була запекла боротьба, адже кожну країну представляли професіонали в цьому виді спорту. Попри запеклу боротьбу Софія виграла всі золоті медалі та ста..
[ читати далі ]
Відбувся черговий випуск військових капеланів
Сила перемоги здобувається не тільки могутністю зброї, але і силою віри та молитви до Бога. Саме військові капелани допомагають зміцнювати бойовий дух воїнів як надважливої складової нашої Перемоги. Але не менш важлива місія капелана – допомогти нашим воїнам залишатися людиною і зберегти людяність в умовах війни, стояти на захисті життя люди..
[ читати далі ]
Курсанти Військового інституту завітали в гості до Національної академії Служби безпеки України
Керівництво Академії запросило військовослужбовців ВІКНУ для того, щоб познайомити зі структурою, спеціальностями та підготовкою майбутніх фахівців з безпеки держави, а також обговорити моменти співпраці закладів. Курсантів ознайомили з історією Академії, показали музей історії українських спецслужб, а також родзинкою екскурсії став кабінет кримі..
[ читати далі ]
Курсанти Військового інституту покращують навички курсу CQB (close quarter battle)
Курсанти випускного курсу відпрацювали основні елементи ведення міських та вуличних боїв, пересування підрозділу в урбанізованій місцевості, зачистки будівлі та загальновійськові елементи курсу тактики малих підрозділів та тактичної підготовки в особливих умовах. Під час занять, інструктори приділили увагу відпрацюванню таких елементів, як здійсн..
[ читати далі ]
Виступ «Культурного Десанту» у ВІКНУ
З нагоди Дня Сухопутних військ ЗСУ для курсантів ВІКНУ виступили з концертом члени «Кульутрного десанту» - оркестр 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, а також музичний гурт Військового інституту «Viar». Вони виконали пісні, присвячені захисникам України, та запалили глядачів своєю енергією та майстерніст..
[ читати далі ]