Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Пам'ять єднає покоління

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) проведено комплекс заходів до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-ої річниці виведення військ колишнього СРСР із Республіки Афганістан.


Ще напередодні свята з його нагоди у навчальному корпусі були оформлені  фотогалерея та стінна газета, у бібліотеці – книжкова виставка. За участю особового складу та учасників бойових дій на території інших держав ВІКНУ відбулися: зустрічі з учнями загальноосвітніх шкіл, відкриття першої черги Пам’ятного знаку воїнам-афганцям Голосіївського району м. Києва, засідання Вченої Ради Військового інституту.


14.02.14 відбулася зустріч особового складу з учасниками бойових дій на території інших держав, перед початком якої було організовано перегляд документального фільму: «Пам'ять єднає покоління».


У своєму вступному слові начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін привітав присутніх зі святом та нагадав їм про обставини, за яких воно було засновано, та країни світу, на території яких брали участь у бойових діях наші військовослужбовці.


– Ці люди й сьогодні залишаються патріотами держави, роблять все для  збереження миру на нашій землі тому, що знають, що таке війна – зазначив Віктор Володимирович.


Про героїзм наших воїнів, ціну життя, дружби, єдності, військову відданість й братерство розповіли у своїх виступах учасники бойових дій в Афганістані та на території інших держав Петро Мехед та Голова Ради ветеранів Військового інституту Микола Дорохов.


До присутніх були доведені привітання Міністра оборони України, начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України, ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Голови Голосіївської районної в м. Києві державної адміністрації та наказ начальника Військового інституту, яким заохочено особовий склад ВІКНУ з нагоди  Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-ої річниці виведення військ колишнього СРСР із Республіки Афганістан.


Серед заохочених були: полковник Ігор Ольховой, працівники Збройних Сил України Ігор Кравець, Олександр Пацкан, Віталій Чекменьов, Вадим Браун, Микола Дорохов, Олександр Місяць, Петро Мехед,  Олег Логвиненко та Леонід Мухін.


Виступи учасників заходу супроводжувалися переглядом відеоряду про пам’ятники загиблим воїнам, номерами художньої самодіяльності, музичними вітаннями військового оркестру ВІКНУ, піснями його солістів, серед яких був й учасник бойових дій в Афганістані Леонід Мухін.


Із 15.02.14 по 21.02.14 планується також урочисте покладання квітів до Меморіального комплексу пам’яті воїнів України, полеглих в Афганістані, участь у зустрічі учасників бойових дій на території інших держав у Червоному корпусі Університету, проведення у ВІКНУ круглого столу на тему: «Уроки афганської війни: наслідки та проблеми». 

Фотографії